×
Ez a weboldal sütiket használ, a folytatással hozzájárulsz ezen adatok használatához. További információ

Szemüvegek arcforma szerint

Posted by akos 2016/07/25 0 Comment(s) Hasznos tanácsok,

Így találhat rá a megfelelő szemüvegre

Ha a kinézetről van szó, típus kérdése, hogy kinek milyen szemüveg áll jól. Nem minden szemüveg áll ugyanis minden embernek jól. Ez egyrészt az egyéni ízléstől és stílustól, másrészt pedig az arcformától függ.
Az ízlésről nem érdemes vitatkozni: itt minden megengedett, ami csak tetszik. De az egyéni ízlésén kívül egy dolgot még érdemes figyelembe vennie a szemüvegválasztásnál: az arcformáját. Nem minden szemüvegkeret passzol ugyanis minden fej-és arcformához. A széles szemüvegkeret a szögletes arcformát szélesíti, a kör formájú lencsék a kerek arcformát tovább kerekítik. És ez ellentmond a megfelelő arányokról kialakított képünknek.

typ Opti24

Ákos javaslata:
  • Minden embernek más szemüveg áll jól.
  • Viseljen olyan szemüveget, ami Önnek tetszik!
  • A választás egyéni ízléstől és stílustól függ.
  • Az arcformához is passzoljon.
  • Fontosak a megfelelő arányok.

Az alábbi arctipusokat különböztetjük meg:

Szögletes arcforma

szemüveg szögletes arcforma

Akinek inkább szögletes az arca, annak olyan szemüvegkeretet érdemes választania, ami lágyítja a vonásokat. Ebben az esetben válasszon kerek vagy ovális szemüveget.

SZEMÜVEGKERETEK SZÖGLETES ARCFORMÁHOZ

Kerek arcforma

Szemüvegek kerek arcforma

Akinek kerek arcformája van, olyan keretet válasszon, ami nyújtja az arcot, vagyis oválisabbá teszi. Ezt leginkább szögletes szemüvegformákkal lehet elérni.
 

SZEMÜVEGKERETEK KEREK ARCFORMÁHOZ

Ovális arcforma

Szemüvegek ovális arcforma

Arcformája inkább ovális vagy hosszúkás? Akkor Önnek szinte minden szemüveg jól áll! De egy jó keret kiválasztásával további kedvező hatást érhet el.

SZEMÜVEGKERETEK OVÁLIS ARCFORMÁHOZ

Szív alakú arcforma

Szemüvegek szív arcforma

Akinek arca szív formájúnak mondható, olyan keretet válasszon, ami a homlokot kevésbé szélesíti és az állat kevésbé hegyesnek láttatja.
 

SZEMÜVEGKERETEK SZÍV ALAKÚ ARCFORMÁHOZ

Szánja rá az időt és nézze meg nyugodtan, melyik arcforma típushoz tartozik. Aggodalomra semmi ok: ugyan a szépségideál időről-időre előnyben részesíti valamelyik arcformát, de ezek az elvárások főleg a topmodellekre vonatkoznak. Legyen magával őszinte az arcforma meghatározásánál. Így garantáltan rátalál a megfelelő szemüvegre és előnyösen hangsúlyozhatja saját típusának adottságait. Csak akkor tudja megtalálni a megfelelő szemüveget és akkor tud optimális vizuális hatást elérni, ha ismeri a saját arcformáját. Az, hogy milyen hatást szeretne elérni a szemüvegével, csakis Önön múlik. Nem árt azonban előre átgondolni, hogy milyen benyomást szeretne kelteni a szemüvegével