×
Ez a weboldal sütiket használ, a folytatással hozzájárulsz ezen adatok használatához. További információ

Szemüveg választása a szemüvegkeretek méreti szerint

Posted by akos 2016/07/22 0 Comment(s) Hasznos tanácsok,

Azt szeretnénk, ha új szemüvege is ugyan olyan jól „üljön” mint a régi.

Ezért elkészítettük és csoportosítottunk a szemüveg keretek méreteivel kapcsolatos információkat, melyeket ajánlatos leellenőrizni még az új szemüveg megvásárlása előtt. Az elülső méreteket a szemüveg szélességére, a lencse magasságára, a lencse szélességére vonatkoznak és ezek együtt határozzák meg az Ön új szemüvegének a formáját és méretét. Ha az éppen hordott szemüveg méreteivel meg van elégedve, akkor azt tanácsoljuk, hogy mérje le azokat (főleg a szemüveg szélességét és a szár hosszát) és válassza az új szemüveget is hasonló méretben. Mivel a méretek milliméterben vannak megadva, ezért pár mm eltérés nem fog nagy különbséget eredményezni.

Hol találhatóak az Opti24 weboldalán kínált szemüvegek méretei?

Mivel a szemüvegek eltérő méretekkel rendelkeznek, ezért fontos, hogy még vásárlás előtt lemérje az Ön aktuális szemüvegét. Ezzel elkerülheti a nem megfelelő (kicsi vagy épp nagy) szemüveg vásárlását. Az Opti24 oldalán az összes modell alatt található egy sziluett a szemüveg szükséges méreteivel. A méretek mm-ben vannak feltüntetve. A könnyebb döntés érdekében feltüntetjük a keretek pontos súlyát is. (2 DPT-s lencsével) 

szemüvegkeret méretei

A szemüveg szélességének lemérése

A szemüveg teljes szélességét egyszerűen az elülső része, a szemüveg szélességének lemérésével tudja meghatározni.

  1. Helyezze a szemüveget egy sík felületre
  2. Vegyen elő egy vonalzót
  3. Mérje le a szemüveg szélességét a mellékelt ábra alapján

Opti24 optikus ajánlata

Ingrid javaslata: Használja a „virtuális tükrünket“ aminek a segítségével könnyebben és gyorsabban tudja meghatározni, hogy a kiválasztott szemüveg méretei ülnek-e Önnek. A könnyebb választás érdekében az Opti24 lehetőséget biztosít arra, hogy szélesség alapján szűkítse a szemüvegek listáját.

szemüvegkeret szélessége

A szemüvegszár hosszúsága

Az összes általunk kínált szemüvegnél meg van határozva a szár mérete. Az adatok milliméterben vannak megadva és a következő képpen tudja lemérni a jelenlegi szemüvegén:

  1. Helyezze a szemüveget egy sík felületre
  2. Vegyen elő egy vonalzót
  3. Mérje le a szár teljes hosszúságát, a görbületet is beleértve

szemüveg szár hosszusága

A szemüveg lencse magassága

  1. Vegyen elő egy vonalzót
  2. A belső részét kell lemérni a lencse közepén keresztül – lásd. az ábrán

typ Opti24

Ákos javaslata: Progresszív /multifokális lencsék esetében a lencsemagasság nem lehet kisebb, mint 27 mm. Klasszikus, egyfókuszú szemüvegeknél nem szükséges figyelembe venni a lencsemagasságot.

szemüveglencse magassága

Hídszélesség mérése

A szemüveg kiválasztásánál ügyeljen az híd szélességére is. Ez az érték ne legyen túl szűk, nehogy nyomja a szemüveg, de túlságosan széles sem.

  1. Vegyen elő egy vonalzót
  2. Mérje le belül a legszűkebb pontján (milliméterben) – lásd. a képen

Opti24 optikus javaslata

Ingrid javaslata: A könnyebb választás érdekében az Opti24 lehetőséget biztosít arra, hogy hídszélesség alapján szűkítse a szemüvegek listáját.

szemüveg híd szélessége